Boetes voor ontbreken energielabel vastgesteld

Boetes voor ontbreken energielabel vastgesteld

Begin deze maand is een nieuwe beleidsregel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties ingegaan. In deze regel is de hoogte van de boetes bij het ontbreken van een geldig energielabel voor een woning vastgesteld.

Overhandiging energielabel

De verkopende of verhurende partij is verplicht om dit document te overhandigen. Dit dient te gebeuren uiterlijk bij de officiële overdracht van de woning, dus op het moment dat de akte van juridische levering (het uitvoeren van de koopovereenkomst) getekend wordt. Meer informatie over het energielabel? Klik hier.

Hoogte boetes

Bij een overtreding door een particulier is de hoogte 170 euro, organisaties krijgen een boete van 340 euro. De reden dat een organisatie een hogere boete moet betalen is omdat er aangenomen wordt dat zij zich in de meeste gevallen beroepsmatig bezighouden met energielabels.

 

U overweegt een woning of grond aan te kopen of te verkopen en u zoekt een sparringpartner die u van advies voorziet en met een juridische bril over uw schouder meekijkt? Bij Metis Notarissen zorgen wij ervoor dat u geen spijt krijgt van uw aan-/verkoop. Neem contact op met één van onze specialisten voor meer informatie.Uw notaris online, stel hier uw vraag!

Stel hier gratis uw juridische vraag en ontvang binnen 24 uur een antwoord.*

Contactformulier - chat

*U ontvangt gedurende de werkweek binnen 24 uur een antwoord van één van onze specialisten.

Ook Metis Notarissen wil graag de richtlijnen van RIVM volgen om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen.

Alle voorgeschreven maatregelen worden in acht genomen! Ofschoon ons kantoor op werkdagen van 09.00 uur tot 17.15 uur geopend is, zullen wij – gelet op de adviezen van het RIVM en mits gelet op onze notariële zorgplicht naar onze mening verantwoord – besprekingen met u zoveel mogelijk via een beeldverbinding van Skype, FaceTime of Whatsapp of gewoon per telefoon voeren. Om de juiste afweging te maken verzoeken wij u daarom om met ons te bellen in plaats van spontaan langs te komen.

Dat betekent echter niet dat we uit de running zijn. Integendeel!

Lees meer over onze maatregelen