De meest gestelde vragen over de UBO-registratie door een stichting of vereniging

De meest gestelde vragen over de UBO-registratie door een stichting of vereniging

Voor veel verenigingen en stichtingen geldt sinds 27 september 2020 de verplichting om hun uiteindelijke belanghebbenden (UBO) te registreren in het UBO-register.

Bestaat uw vereniging of stichting al? Dan heeft u tot 27-03-2022 de tijd om aan deze registratieverplichting te voldoen.

Richt u een nieuwe vereniging op? Dan moet de UBO-registratie binnen acht dagen na de oprichting plaatsvinden. Maar geldt dit voor elk soort vereniging en stichting? En wie is nu de UBO binnen uw stichting of vereniging?

Wij hebben de meest gestelde vragen inzake de UBO-registratie voor u op een rij gezet.Uw notaris online, stel hier uw vraag!

Stel hier gratis uw juridische vraag en ontvang binnen 24 uur een antwoord.*

Contactformulier - chat

*U ontvangt gedurende de werkweek binnen 24 uur een antwoord van één van onze specialisten.

Ook Metis Notarissen wil graag de richtlijnen van RIVM volgen om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen.

Alle voorgeschreven maatregelen worden in acht genomen! Ofschoon ons kantoor op werkdagen van 09.00 uur tot 17.15 uur geopend is, zullen wij – gelet op de adviezen van het RIVM en mits gelet op onze notariële zorgplicht naar onze mening verantwoord – besprekingen met u zoveel mogelijk via een beeldverbinding van Skype, FaceTime of Whatsapp of gewoon per telefoon voeren. Om de juiste afweging te maken verzoeken wij u daarom om met ons te bellen in plaats van spontaan langs te komen.

Dat betekent echter niet dat we uit de running zijn. Integendeel!

Lees meer over onze maatregelen