In gesprek met Tiffany Hofman

In gesprek met Tiffany Hofman

Werken bij Metis Notarissen betekent werken in een snelgroeiende, regionaal georiënteerde holding met een ambitieus team. We werken op professionele wijze aan een optimale dienstverlening voor onze klanten en hebben voor ieder rechtsgebied een specialist in huis, die alle ‘ins & outs’ van het vakgebied kent. Onze bedrijfspolicy is dat we niet schromen ‘out of the box’ en vooral vooruit te denken. Wij zijn een professionele en rechtskundige dienstverlener die onze werknemers een carrière biedt en de mogelijkheid om door te ontwikkelen binnen de organisatie. 

 Onderstaand het verhaal van Tiffany,  een jongedame van 23 jaar met een grote passie voor het notariaat. Zij is gestart als stagiaire en is recentelijk afgestudeerd als notarisklerk en fulltime werkzaam voor de afdeling ondernemingsrecht.  Tiffany weet wat ze wil; ‘ ik wil me blijven verdiepen en ontwikkelen als notarisklerk door middel van opleidingen en cursussen. Metis Notarissen is voor mij de ideale werkgever, naast een perfecte leerschool boden zij mij de mogelijkheid om naast mijn fulltimebaan de opleiding Register Notarisklerk te volgen.’ 

 Wie is Tiffany Hofman ?  

 Vanaf mijn 18e, tijdens mijn studie,  ben ik in aanraking gekomen met het notariaat. De eerste stage heb ik gevolgd bij Metis Notarissen in Sittard, afdeling familierecht. Al snel werd mij duidelijk dat het notariaat, Metis Notarissen en ik een goede match zijn. De begeleiding beviel ook goed, mede hierdoor koos ik wederom voor Metis tijdens mijn afstudeerstage. Dit keer de afdeling onroerend goedrecht. In 2016 ben ik officieel in dienst getreden, mijn laatste stagedag was tevens mijn eerste officiële werkdag! Begin 2017 ben ik begonnen aan de opleiding tot Register Notarisklerk bij het INM (Instituut na- en bijscholing voor Notarieel Medewerkers) en vanaf september 2018 ben ik officieel ingeschreven in het register. In mijn vrije tijd ga ik graag sporten, uiteten en leuke dingen doen samen met mijn vrienden. Daarnaast ben ik betrokken bij Stichting Schepenbank Oirsbeek, wij organiseren binnen- en buitenactiviteiten voor kinderen in de basisschoolleeftijd.  Tevens ben ik penningmeester. De ervaring die ik hier opdoe kan ik goed inzetten tijdens mijn werkzaamheden voor Metis en andersom. 

 Hoe ziet jouw werkdag bij Metis Notarissen eruit? 

 Op dit moment ben ik werkzaam op de afdeling ondernemingsrecht waar ik mij voornamelijk bezighoud met vennootschappen, stichtingen en verenigingen. Mijn taak is het opstellen van de akte, het voorbereidend werk voor de notaris. Daarnaast heb ik veel klantcontact en behandel ik telefonisch of via email klantvragen. Klanten hebben bijvoorbeeld vragen over nieuwe oprichtingen, het wijzigen van statuten, het overdragen van aandelen tot het wijzigen van gegevens bij de Kamer van Koophandel.

 Waarom is Metis Notarissen jouw ideale werkgever? 

 Metis Notarissen is met haar zeven kantoren één van de grootste notariskantoren van Limburg. Wij hebben elk specialisme in huis wat voor mij als junior zeer interessant is. Ik kom in aanraking met verschillende rechtsvormen, dit geeft mij de kans om te ervaren welk rechtsgebied het beste bij mij past. De doorgroeimogelijkheden zijn uitgebreid.Wij behandelen zowel grote als kleine projecten waar ik mee aan de slag mag.  Hierdoor ontwikkel ik mij snel en is de afwisseling in het werk is groot. 

 Welke eigenschappen zijn belangrijk bij het uitvoeren van jouw functie? 

 Een goede notarisklerk dient ten eerste te beschikken over voldoende kennis van het vak. Een zelfstandige werkhouding, stressbestendig zijn en verantwoordelijkheid nemen zijn ook essentiële eigenschappen.  Ook snelheid en accuratesse zijn zeer belangrijk en je moet leergierig zijn. De wet verandert constant, je moet op de hoogte blijven. 

 U werkt op de afdeling ondernemingsrecht, waarom heb je voor die specialisatie gekozen? 

 Gedurende mijn opleiding heb ik ervaren dat ik ondernemersrecht het boeiendste rechtsgebied vind. Dit rechtsgebied is breed en de mogelijkheid om te specialiseren is uitgebreid. Doordat we te maken hebben met ondernemers die vaak hoge eisen hebben en weinig tijd, volgen de dossiers zich in een rap tempo achter elkaar op. Met die hoge werkdruk kan ik goed omgaan. Verder is ieder dossier anders. Ik verdiep mij graag in de doelstelling van de klant, die is elke keer anders. Geen akte is hetzelfde. 

 Wat zijn de uitdagingen binnen je werk? 

 De uitdaging voor mij is om ervoor te zorgen dat ik elke klant op de juiste manier adviseer en daardoor tevreden is met de afwerking van het dossier. Als recente schoolverlater kom ik net pas ‘kijken’ en leer ik elke dag weer bij. Uiteindelijk wil ik zelfstandig grote projecten kunnen behandelen, dit is mijn ambitie voor de toekomst. 

 Waar hoop je zelf te staan over 10 jaar? 

 Over 10 jaar hoop ik in het notariaat te werken als een ervaren notarisklerk met veel ervaring en wil ik mij nog verder verdiepen en ontwikkelen. Ik ben nog jong, ik ben leergierig en heb doorzettingsvermogen om verder te groeien binnen het notariaat. Metis Notarissen biedt mij de mogelijkheid om mij te blijven ontwikkelen, door het aanbieden van opleidingen en cursussen en de grote afwisseling in werkzaamheden, elke dag weer. 

 Herken jij uzelf hierin en denk je een steentje bij te kunnen dragen aan onze organisatie? Stuur een open sollicitatie! 

 Uw notaris online, stel hier uw vraag!

Stel hier gratis uw juridische vraag en ontvang binnen 24 uur een antwoord.*

Contactformulier - chat

*U ontvangt gedurende de werkweek binnen 24 uur een antwoord van één van onze specialisten.

Ook Metis Notarissen wil graag de richtlijnen van RIVM volgen om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen.

Alle voorgeschreven maatregelen worden in acht genomen! Ofschoon ons kantoor op werkdagen van 09.00 uur tot 17.15 uur geopend is, zullen wij – gelet op de adviezen van het RIVM en mits gelet op onze notariële zorgplicht naar onze mening verantwoord – besprekingen met u zoveel mogelijk via een beeldverbinding van Skype, FaceTime of Whatsapp of gewoon per telefoon voeren. Om de juiste afweging te maken verzoeken wij u daarom om met ons te bellen in plaats van spontaan langs te komen.

Dat betekent echter niet dat we uit de running zijn. Integendeel!

Lees meer over onze maatregelen