Relatie & Erven

Leven en laten leven…. in zekerheid! Samenwonen, trouwen, scheiden en ook overlijden hebben, naast emotionele, ook juridische en financiële gevolgen. Het praten over en het opstellen van huwelijksvoorwaarden en/of testamenten en aanverwante zaken ligt vaak gevoelig. Toch is het van belang niet te schromen en die stap naar de notaris te maken. De notarissen van Metis Notarissen zijn, gezien de specifieke deskundigheid, de aangewezen personen om u te wijzen op de gevolgen van bepaalde wetgeving. Tevens kunnen wij u adviseren als u wenst af te wijken van die standaard wettelijke regelingen.
Hiermee voorkomt u dat u en uw naasten voor onaangename verrassingen komen te staan.

U kunt bij ons terecht voor uitgebreid advies en begeleiding op het gebied van het personen- en familierecht:

Wij helpen u graag met:

  • boedelpraktijk en verdelingen
  • erfrecht en huwelijksvermogensrecht
  • estate planning
  • echtscheidingen
  • fiscaliteiten op het gebied van personen- en familierecht
  • internationaal erfrecht

Een tweede huwelijk, kinderen uit eerdere relaties, grotere familievermogens en echtscheidingen zijn aan de orde van de dag.
 Deze situaties vragen om specialisten die hun vak verstaan en die bereid zijn met anderen samen te werken om alle puntjes op de i te zetten.

Wilt u meer informatie of persoonlijk advies?

Uw notaris online, stel hier uw vraag!

Stel hier gratis uw juridische vraag en ontvang binnen 24 uur een antwoord.*

Contactformulier - chat

*U ontvangt gedurende de werkweek binnen 24 uur een antwoord van één van onze specialisten.

Ook Metis Notarissen wil graag de richtlijnen van RIVM volgen om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen.

Alle voorgeschreven maatregelen worden in acht genomen! Ofschoon ons kantoor op werkdagen van 09.00 uur tot 17.15 uur geopend is, zullen wij – gelet op de adviezen van het RIVM en mits gelet op onze notariële zorgplicht naar onze mening verantwoord – besprekingen met u zoveel mogelijk via een beeldverbinding van Skype, FaceTime of Whatsapp of gewoon per telefoon voeren. Om de juiste afweging te maken verzoeken wij u daarom om met ons te bellen in plaats van spontaan langs te komen.

Dat betekent echter niet dat we uit de running zijn. Integendeel!

Lees meer over onze maatregelen