Levenstestament ‘Teken vandaag voor morgen!’

Levenstestament ‘Teken vandaag voor morgen!’

Stel: er gebeurt iets met u. U wordt ziek of u krijgt een ongeluk waardoor uw leven plotseling verandert. Een onverwachte gebeurtenis waarna u zelf geen beslissingen meer kunt nemen. Wie mag die dan voor u nemen? Of weet u precies wat uw keuzes dan zijn? Dit soort wensen kunt u vastleggen in een levenstestament. Want dit is niet automatisch geregeld. En als u wacht tot u het écht nodig hebt, is het meestal te laat. Een levenstestament regelt u via de notaris. En dat geeft een gerust gevoel!

Tot eind april gratis intakegesprek levenstestament

1 maart 2021 is de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) een nieuwe online campagne om aandacht te vragen voor het levenstestament. Metis Notarissen maakt onderdeel uit van deze campagne. Met de slogan ‘Teken vandaag voor morgen’ kunt u via de campagnesite gemakkelijk een bel-mij-terugverzoek doen. U kunt op www.notaris.nl/tekenvandaag zien welke notariskantoren meedoen. Als u Metis Notarissen kiest, belt een van onze notarissen u binnen 3 werkdagen terug. Wij brengen geen kosten in rekening voor het intakegesprek van maximaal 30 minuten. Via een korte online vragenlijst – de zogenoemde keuzehulp – kunt u zich alvast voorbereiden op het gesprek met de notaris. De campagne loopt tot eind april. Meer informatie via: www.tekenvandaagvoormorgen.nl.

levenstestament
  • Trouwen, geregistreerd partnerschap, met of zonder voorwaarden, samenlevingscontract, welke relatievorm kies je?  In onderstaande tabel lees je af wat je wel en niet kunt vastleggen over bijvoorbeeld  jullie woning, je bezittingen en schulden, kinderen en onderneming....

  • Zit uw vermogen vast, bijvoorbeeld in een huis? En wilt u nu profiteren van de belastingvoordelen van schenken? Dan kunt u op papier geld schenken. Bij een schenking op papier schenkt u iemand een bedrag, maar het geld wordt niet werkelijk uitgekeerd. De ontvanger krijgt......

  • Bij beneficiair aanvaarden krijgt u wel de erfenis, maar bent u niet verantwoordelijk voor eventuele schulden. Daarvoor is wel een vereffeningsprocedure nodig. Dat is iets meer werk voor de erfgenamen dan bij zuivere aanvaarding en dat brengt wat extra kosten met zich mee....

  • Dat prachtige schilderij moet ook na jouw overlijden in het bezit van jouw familie blijven. En de resultaten van jouw verzamelwoede laat je het liefst na aan een museum. Hoe doe je dat? Met een legaat. In de onderstaande video legt Notaris.nl in 30 seconden uit......Uw notaris online, stel hier uw vraag!

Stel hier gratis uw juridische vraag en ontvang binnen 24 uur een antwoord.*

Contactformulier - chat

*U ontvangt gedurende de werkweek binnen 24 uur een antwoord van één van onze specialisten.

Ook Metis Notarissen wil graag de richtlijnen van RIVM volgen om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen.

Alle voorgeschreven maatregelen worden in acht genomen! Ofschoon ons kantoor op werkdagen van 09.00 uur tot 17.15 uur geopend is, zullen wij – gelet op de adviezen van het RIVM en mits gelet op onze notariële zorgplicht naar onze mening verantwoord – besprekingen met u zoveel mogelijk via een beeldverbinding van Skype, FaceTime of Whatsapp of gewoon per telefoon voeren. Om de juiste afweging te maken verzoeken wij u daarom om met ons te bellen in plaats van spontaan langs te komen.

Dat betekent echter niet dat we uit de running zijn. Integendeel!

Lees meer over onze maatregelen