Update Jubelton: afschaffing niet eerder dan 2024, verlaging wel mogelijk

Update Jubelton: afschaffing niet eerder dan 2024, verlaging wel mogelijk

Staatssecretaris Van Rij van Fiscaliteit & de Belastingdienst heeft in antwoord op schriftelijke vragen aan de Tweede Kamer laten weten dat de Jubelton niet al komend jaar afgeschaft kan worden. Wel kan het bedrag waarmee ouders belastingvrij hun kinderen kunnen helpen bij het kopen van een huis volgend jaar al verlaagd worden.

In het regeerakkoord is afgesproken dat de ‘schenkingsvrijstelling eigen woning’, zoals de jubelton officieel heet, per 1 januari 2024 wordt afgeschaft. Kamerlid Maatoug van GroenLinks informeerde of de regeling niet eerder afgeschaft kan worden.

Van Rij laat nu weten dat volledige afschaffing niet eerder dan 2024 mogelijk is, omdat het tijd kost om de systemen van de Belastingdienst aan te passen. De staatssecretaris laat weten dat het wel mogelijk is om in de tussentijd het belastingvrije bedrag te verlagen. Het kabinet bekijkt nog wat er komend jaar precies gaat gebeuren met de jubelton. Binnenkort komt daar uitsluitsel over.

Klik HIER voor de volledige beantwoording van staatssecretaris van Rij de op Kamervragen over de Jubelton.

Over de Jubelton
Deze belastingvrije schenking van maximaal € 105.302 (vrijstelling 2021) is bedoeld voor de aankoop van een huis. Van dit belastingvoordeel maken met name ouders gebruik die hun kinderen financieel willen ondersteunen bij de aanschaf van een huis.

Wilt u persoonlijk advies over dit belastingvoordeel? Neem dan contact met ons op!Uw notaris online, stel hier uw vraag!

Stel hier gratis uw juridische vraag en ontvang binnen 24 uur een antwoord.*

Contactformulier - chat

*U ontvangt gedurende de werkweek binnen 24 uur een antwoord van één van onze specialisten.

Ook Metis Notarissen wil graag de richtlijnen van RIVM volgen om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen.

Alle voorgeschreven maatregelen worden in acht genomen! Ofschoon ons kantoor op werkdagen van 09.00 uur tot 17.15 uur geopend is, zullen wij – gelet op de adviezen van het RIVM en mits gelet op onze notariële zorgplicht naar onze mening verantwoord – besprekingen met u zoveel mogelijk via een beeldverbinding van Skype, FaceTime of Whatsapp of gewoon per telefoon voeren. Om de juiste afweging te maken verzoeken wij u daarom om met ons te bellen in plaats van spontaan langs te komen.

Dat betekent echter niet dat we uit de running zijn. Integendeel!

Lees meer over onze maatregelen