Update Jubelton: afschaffing in 2024

Update Jubelton: afschaffing in 2024

In de plannen van het nieuw te vormen kabinet is sprake van afschaffing van de Jubelton, maar pas per 2024. Het nieuwe kabinet had eerder aangekondigd deze reeds per 2022 te willen afschaffen. Houd onze website en social media in de gaten voor het laatste nieuws omtrent deze belastingvrije schenking.

UPDATE donderdag 20-02-2022

Volgens regering kan jubelton niet eerder worden afgeschaft dan per 1 januari 2024 In het regeerakkoord is onder meer bepaald dat de schenkingsvrijstelling eigen woning per 2024 zal worden afgeschaft (Notamail 2021-301). Vanuit de Tweede Kamer is gevraagd waarom de vrijstelling pas in 2024 wordt afgeschaft en of het mogelijk is om deze eerder af te schaffen. In haar antwoord geeft de staatssecretaris van Financiën aan dat bij afschaffing van de vrijstelling zowel de aangifte schenkbelasting als de achterliggende systemen moeten worden aangepast. Dit vergt tijd en capaciteit van de Belastingdienst die pas beschikbaar zijn in het jaar 2023. Dit betekent dat de vrijstelling pas kan worden verwijderd per 1 januari 2024.

Toelichting Jubelton: deze belastingvrije schenking van maximaal € 105.302 (vrijstelling 2021) is bedoeld voor de aankoop van een huis. Van dit belastingvoordeel maken met name ouders gebruik die hun kinderen financieel willen ondersteunen bij de aanschaf van een huis.

Wilt u persoonlijk advies over dit belastingvoordeel? Neem dan contact met ons op!Uw notaris online, stel hier uw vraag!

Stel hier gratis uw juridische vraag en ontvang binnen 24 uur een antwoord.*

Contactformulier - chat

*U ontvangt gedurende de werkweek binnen 24 uur een antwoord van één van onze specialisten.

Ook Metis Notarissen wil graag de richtlijnen van RIVM volgen om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen.

Alle voorgeschreven maatregelen worden in acht genomen! Ofschoon ons kantoor op werkdagen van 09.00 uur tot 17.15 uur geopend is, zullen wij – gelet op de adviezen van het RIVM en mits gelet op onze notariële zorgplicht naar onze mening verantwoord – besprekingen met u zoveel mogelijk via een beeldverbinding van Skype, FaceTime of Whatsapp of gewoon per telefoon voeren. Om de juiste afweging te maken verzoeken wij u daarom om met ons te bellen in plaats van spontaan langs te komen.

Dat betekent echter niet dat we uit de running zijn. Integendeel!

Lees meer over onze maatregelen