Waarom een levenstestament wél de moeite waard is.

Waarom een levenstestament wél de moeite waard is.

UIT DE MEDIA | Lifestyle in Limburg – november 2017

Stel: je hebt een eigen onderneming met een aantal medewerkers, een eigen huis, een lieve vrouw en twee prachtkinderen. Kortom: je hebt het goed voor elkaar. Dan slaat het noodlot toe. Door een ernstig auto-ongeluk raak je in coma, zonder direct uitzicht op herstel. In hoeverre denk jij dat je in deze situatie alles geregeld hebt? Het antwoord zal je verbazen: nauwelijks. Juridisch gezien ben jij immers de enige rechtmatige persoon die beslissingen voor of over jezelf mag nemen. Zowel je vrouw als een eventuele zakenpartner hebben geen rechtsgeldige macht, wat kan leiden tot een stagnerend bedrijf, financiële problemen in de privé­ sfeer en een zaak bij de rechtbank omtrent de bewindvoering. Een levenstestament kan dit alles voorkomen.

Notarissen Yvonne Willemse en Tim Gielens vertellen in de nieuwe uitgave van Lifestyle in Limburg hoe een levenstestament ervoor kan zorgen dat je de touwtjes in eigen handen houdt en welke voordelen het checken van eerder opgestelde testamenten kan hebben.

DOWNLOAD: Metis Notarissen – Lifstyle in Limburg – november 2017

 

Wenst u meer informatie of een adviesgesprek? Vul het contactformulier in en u hoort spoedig van ons!

 Uw notaris online, stel hier uw vraag!

Stel hier gratis uw juridische vraag en ontvang binnen 24 uur een antwoord.*

Contactformulier - chat

*U ontvangt gedurende de werkweek binnen 24 uur een antwoord van één van onze specialisten.

Ook Metis Notarissen wil graag de richtlijnen van RIVM volgen om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen.

Alle voorgeschreven maatregelen worden in acht genomen! Ofschoon ons kantoor op werkdagen van 09.00 uur tot 17.15 uur geopend is, zullen wij – gelet op de adviezen van het RIVM en mits gelet op onze notariële zorgplicht naar onze mening verantwoord – besprekingen met u zoveel mogelijk via een beeldverbinding van Skype, FaceTime of Whatsapp of gewoon per telefoon voeren. Om de juiste afweging te maken verzoeken wij u daarom om met ons te bellen in plaats van spontaan langs te komen.

Dat betekent echter niet dat we uit de running zijn. Integendeel!

Lees meer over onze maatregelen