Waarvan Akte: Hoe een aardrijkskundeles Maury’s leven veranderde

Waarvan Akte: Hoe een aardrijkskundeles Maury’s leven veranderde cover

Waarvan Akte: Hoe een aardrijkskundeles Maury’s leven veranderde

Maak kennis met Maury Gagliardi, kandidaat-notaris bij Metis Notarissen die haar weg naar het notariaat vond via een onverwachte bron: haar aardrijkskundedocent op de middelbare school. Maury deelt haar opmerkelijke reis van het ontdekken van haar interesse in het notariaat tot het bereiken van haar huidige positie als kandidaat-notaris bij Metis Notarissen.

Een onverwachte inspiratiebron

“Het was eigenlijk heel grappig,” lacht Maury als ze vertelt over haar eerste kennismaking met het notariaat. Het was een opmerking van haar docent die haar nieuwsgierig maakte naar wat een notaris eigenlijk deed. “Mijn aardrijkskundeleraar vertelde dat hij ‘s middags naar de notaris moest en ik had geen idee waar hij het over had. Toen ben ik gaan opzoeken wat een notaris doet en toen dacht ik: dat is best wel leuk!” herinnert Maury zich. Vanaf dat moment begon haar interesse voor het notariaat en uiteindelijk besloot ze notarieel recht te studeren aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

De stap naar de praktijk

Tijdens haar studie besloot Maury de stoute schoenen aan te trekken en contact op te nemen met Metis voor een werkstudentschap. “In de praktijk leer je gewoon meer!” vertelt ze enthousiast. “In het begin kon ik natuurlijk nog niet zo heel veel,” herinnert Maury zich, “maar langzaamaan kreeg ik mijn eigen dossiers en mijn eigen zaken. Het was fijn om dat vertrouwen te krijgen.” Het werkstudentschap bood Maury niet alleen een kijkje achter de schermen van het notariaat, maar versterkte ook haar professionele vaardigheden en zelfvertrouwen.

Nieuwe verantwoordelijkheden

Na het afronden van haar werkstudentschap maakte Maury de sprong naar haar huidige rol als kandidaat-notaris bij Metis Notarissen. “Het was natuurlijk in het begin even wennen,” geeft Maury toe. “Ineens mocht ik de besprekingen zelf doen. Dat was best een grote nieuwe verantwoordelijkheid, maar het moet er uiteindelijk toch van komen, natuurlijk.” Met haar vastberadenheid en toewijding heeft Maury haar weg gevonden naar het hart van het notariaat, waar ze nu dagelijks haar passie voor het vak uitoefent.

Professionele én persoonlijke groei

Terwijl ze streeft naar het behalen van haar beroepsopleiding en uiteindelijk haar doel om notaris te worden, koestert Maury ook haar persoonlijke ontwikkeling. “Ik ben nu veel beter in het indelen van mijn tijd,” reflecteert Maury op haar leerervaringen bij Metis, “en ik kan beter met stressvolle situaties omgaan. Maar het belangrijkste wat ik geleerd heb is hoe je op een professionele manier met mensen omgaat: hoe je ze goed te woord kunt staan, dingen duidelijk uit kunt leggen. Dat zijn waardevolle vaardigheden die ik in mijn professionele leven heb geleerd, maar die ook hun waarde hebben in mijn persoonlijke leven.”

Op naar de toekomst

Met een open geest en een vastberaden blik op de toekomst, staat Maury klaar om haar volgende hoofdstuk in het notariaat te schrijven. Wat dat hoofdstuk is? “Ik heb nog geen idee!” geeft ze eerlijk toe. “Ik voel me thuis bij Metis, mede door de diverse vestigingen die een unieke dynamiek bieden. Metis biedt me the best of both worlds: de uitdagende omgeving van een groot kantoor en de persoonlijke banden van een kleiner kantoor.”

Ben je op zoek naar advies over notariële zaken? Maury staat klaar om je te helpen! Neem gerust contact met ons op via onze contactpagina of wandel binnen op één van onze kantoren. We kijken ernaar uit om je van dienst te zijn!Uw notaris online, stel hier uw vraag!

Stel hier gratis uw juridische vraag en ontvang binnen 24 uur een antwoord.*

Contactformulier - chat

*U ontvangt gedurende de werkweek binnen 24 uur een antwoord van één van onze specialisten.

Ook Metis Notarissen wil graag de richtlijnen van RIVM volgen om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen.

Alle voorgeschreven maatregelen worden in acht genomen! Ofschoon ons kantoor op werkdagen van 09.00 uur tot 17.15 uur geopend is, zullen wij – gelet op de adviezen van het RIVM en mits gelet op onze notariële zorgplicht naar onze mening verantwoord – besprekingen met u zoveel mogelijk via een beeldverbinding van Skype, FaceTime of Whatsapp of gewoon per telefoon voeren. Om de juiste afweging te maken verzoeken wij u daarom om met ons te bellen in plaats van spontaan langs te komen.

Dat betekent echter niet dat we uit de running zijn. Integendeel!

Lees meer over onze maatregelen