Woning te koop? Vraag dit jaar nog uw energielabel aan.

Woning te koop? Vraag dit jaar nog uw energielabel aan.

Staat uw woning te koop of te huur? U als verkopende of verhurende partij bent verplicht om bij oplevering een energielabel over te dragen.  Een energielabel geeft aan of een woning veel of weinig energie verbruikt en wat de nieuwe eigenaar kan ondernemen om dit eventueel te verbeteren. Vraag nog voor het eind van dit jaar uw label aan, de kosten zullen in 2021 namelijk Metis_energielabelaanzienlijk stijgen. U betaalt namelijk dit jaar gemiddeld € 7,50, terwijl de verwachting is dat de kosten in 2021 gemiddeld € 190 zullen zijn. Een energielabel blijft 10 jaar geldig.  Daarom is het raadzaam om nog in 2020 een energielabel aan te vragen als u verwacht dat de woning in de komende 10 jaar – in ongewijzigde staat – verkocht zal worden.

Het nieuwe label

Deze stijging wordt veroorzaakt door de introductie van een nieuw energielabel. Bij dit nieuwe label wordt de energiezuinigheid van uw woning op een andere manier beoordeeld. Zo dient u in 2021 een afspraak ten maken met een deskundige die metingen in de woning komt doen.

Overweegt  u een woning of grond te verkopen en u zoekt een sparringpartner die met een juridische bril over uw schouder meekijkt? Bij Metis Notarissen zorgen wij ervoor dat u geen spijt krijgt van uw aan-/verkoop! Neem contact op met één van onze specialisten voor meer informatie.

Lees ook:

Boetes voor ontbreken energielabel vastgesteld

Het energielabel is wettelijk verplicht bij de verkoop van uw woningUw notaris online, stel hier uw vraag!

Stel hier gratis uw juridische vraag en ontvang binnen 24 uur een antwoord.*

Contactformulier - chat

*U ontvangt gedurende de werkweek binnen 24 uur een antwoord van één van onze specialisten.

Ook Metis Notarissen wil graag de richtlijnen van RIVM volgen om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen.

Alle voorgeschreven maatregelen worden in acht genomen! Ofschoon ons kantoor op werkdagen van 09.00 uur tot 17.15 uur geopend is, zullen wij – gelet op de adviezen van het RIVM en mits gelet op onze notariële zorgplicht naar onze mening verantwoord – besprekingen met u zoveel mogelijk via een beeldverbinding van Skype, FaceTime of Whatsapp of gewoon per telefoon voeren. Om de juiste afweging te maken verzoeken wij u daarom om met ons te bellen in plaats van spontaan langs te komen.

Dat betekent echter niet dat we uit de running zijn. Integendeel!

Lees meer over onze maatregelen