Wonen

U overweegt een woning of grond aan te kopen of te verkopen en u zoekt een sparringpartner die u van advies voorziet en met een juridische bril over uw schouder meekijkt? Bij Metis Notarissen zorgen wij ervoor dat u geen spijt krijgt van uw aan-/verkoop.

U kunt bij ons terecht voor:

 • overdracht van woningen/ bouwgrond
 • overdracht van bedrijfspanden en kantoorpanden
 • overdracht van agrarische onroerende zaken
 • het opstellen of beoordelen van koopovereenkomsten
 • het opmaken van hypotheekakten,
 • zowel ten behoeve van uw bank als ten behoeve van een particuliere geldverstrekker.
 • het splitsen in appartementsrechten
 • het opzetten en begeleiden van bouwprojecten
 • het opzetten en uitponden van projectverkopen
 • veilingen
 • het opstellen van huurovereenkomsten
 • verdelingen (bijvoorbeeld na relatiebreuk)

Zorgeloos een huis kopen

Download hier onze brochure en neem een kijkje in de keuken van de notaris, zodat u weet wat ons beweegt als we om informatie vragen.

Wist u dat het gebruikelijk is dat bij een aan- of verkoop van een woning of grond de koper degene is die bepaalt bij welke notaris de overdracht plaatsvindt? Partijen mogen van die regel afwijken. Dit komt regelmatig voor in nieuwbouwprojecten en bij aankopen van woningen uit nalatenschappen.

Staat uw woning te koop of bent u voornemens een woning aan te kopen, en wenst u de levering door ons kantoor te laten verzorgen, neem dan contact met ons op.

Metis Notarissen zorgt ervoor dat iedere transactie naar behoren verloopt en dat u zekerheid heeft omtrent uw aan- of verkoop. Schakel ons zo tijdig mogelijk in, zodat wij u zo goed mogelijk kunnen adviseren. Dan is het altijd gegarandeerd dat u als koper ook daadwerkelijk eigenaar wordt van de woning of grond, en dat u als verkoper de u toekomende koopsom ontvangt.

Wilt u een offerte aanvragen of persoonlijk advies?

Vanaf 1 januari 2021 betalen kopers in de leeftijd van 18 tot 35 jaar bij de aankoop van een woning eenmalig geen overdrachtsbelasting.

Bekijk hier de meest gestelde vragen over dit onderwerp.

Uw notaris online, stel hier uw vraag!

Stel hier gratis uw juridische vraag en ontvang binnen 24 uur een antwoord.*

Contactformulier - chat

*U ontvangt gedurende de werkweek binnen 24 uur een antwoord van één van onze specialisten.

Ook Metis Notarissen wil graag de richtlijnen van RIVM volgen om verdere verspreiding van het Corona-virus te voorkomen.

Alle voorgeschreven maatregelen worden in acht genomen! Ofschoon ons kantoor op werkdagen van 09.00 uur tot 17.15 uur geopend is, zullen wij – gelet op de adviezen van het RIVM en mits gelet op onze notariële zorgplicht naar onze mening verantwoord – besprekingen met u zoveel mogelijk via een beeldverbinding van Skype, FaceTime of Whatsapp of gewoon per telefoon voeren. Om de juiste afweging te maken verzoeken wij u daarom om met ons te bellen in plaats van spontaan langs te komen.

Dat betekent echter niet dat we uit de running zijn. Integendeel!

Lees meer over onze maatregelen